Za snimku ortopana prosječne osobe potrebna je količina zračenja koja je ekvivalentna količini zračenja u periodu od dva dana. Količina zračenja prilagođava se svakom posebno kako bi primio najmanju moguću dozu. Posebni programi snimanja namijenjeni djeci i njihovom konstanom sustavu omogućuju nam minimalne doze zračenja za naše najmlađe pacijente.

Kako biste očuvali zdravlje vaših zubi, preporuča se kontrola jednom do dva puta godišnje.

Za očuvanje dobre higijene, preporuča se pranje zubi nakon svakog obroka (doručak, ručak, večera). Osim na redovito pranje, potrebno je obratiti pažnju i na vrijeme i tehniku četkanja zubi, kvalitetu same četkice i paste.

Karijes uzrokuje prisutnost mikroorganizama u usnoj šupljini.  Kako bi se spriječio nastanak karijesa, potrebno je na pravilan način vršiti svakodnevno pranje zubi četkicom i koncem za zube.

Da, našoj ambulanti je omogućen poseban pristup pacijentima sa invaliditetom.

Postoje različite vrste implantata kao i različiti proizvođači implantanata. Ono što je svakome od njih zajedničko jest materijal od kojeg su izrađeni – titan. Radi se o bio kompatibilnom materijalu odlične izdržljivosti. Svaki implantat mora biti popraćen garancijom i certifikatom kvalitete izdanim od strane proizvođača.

Krunice mogu biti izrađene od keramike, metal  keramike, cirkon keramike ili od plastike (ovo se koristi samo za izradu privremenih krunica). Svaka vrsta krunice ima svoje prednosti i mane a odluku o tipu krunice donosi pacijent zajedno sa svojim liječnikom na osnovu terapije.

Zubni implantati ne izazivaju nikakve alergijske reakcije jer su građeni od titana koji je jedan od najboljih biokompatibilnih materijala.

Implantat je samo nadomjestak za korijen zuba na koji se nadograđuje krunica ili most i osjećaj zuba u usnoj šupljini ostaje nepromijenjen.

Prvi pregled

prvi korak do velikog i savršenog osmijeha. Kako bi dogovorili prvi pregled pošaljite nam upit te ćemo Vas u vrlo kratkom roku kontaktirati