Zubni implantati smatraju se danas najboljim funkcionalnim i dugoročnim rješenjem za nadomjestak jednog, više ili svih zuba. Implantati su izrađeni od biokompatibilnog titana u obliku vijaka različitih dimenzija.

Implantati se ugrađuju u čeljusnu kost kirurškom metodom te zamjenjuju korijen izgubljenog zuba nakon čega se na njega postavljaju zubne krunice. Postupak ugradnje se vrši pod lokalnom anestezijom te je u potpunosti bezbolan.

Kada se implantat ugradi u kost, slijedi period prihvaćanja (oseointegracije) implantata u kosti. Taj period traje okvirno 3 mjeseca za donju čeljust i okvirno 5-6 mjeseci za gornju čeljust. Vremenska razlika između gornje i donje čeljusti je zbog toga što su građa i struktura kosti drugačije između dviju čeljusti. Naime, u donjoj čeljusti je kost puno kompaktnija, tvrđa te je period oseointegracije kraći (cca.3 mj.) dok je kost gornje čeljusti rjeđa, „spužvastija“ te je potreban duži period oseointgracije. 

Implantat može zamijeniti jedan ili više zuba, ali može poslužiti i kao nosač mobilnih protetskih radova (proteza).

NAŠA TELEFONSKA LINIJA JE OTVORENA 24 SATA / 7 DANA

Zatražite svoj termin za konzultacije ili zahvat putem naše online kontakt forme. Naše stručno osoblje će Vas u kratkom roku kontaktirati putem zatraženog kanala (telefon / mail), te zajedno sa Vama dogovoriti termin koji Vam odgovara.